Wat is de wet verbetering poortwachter?

Wij vergelijken de premie van onder andere
ziekteverzuimverzekering aanbieders

Wat is de wet verbetering poortwachter?

Om langdurig ziekteverzuim en de instroom in de toenmalige WAO te beperken is de Wet Verbetering Poortwachter ingesteld. Door snel en effectief ingrijpen moet ziekteverzuim ingekort worden. Een logisch gevolg is dat er ook minder werknemers doorstromen naar de WAO en tegenwoordig de WIA. De WIA verzorgt de uitkering voor werknemers vanaf het moment dat ze langer dan twee jaren ziek zijn.

Voor de werkgever is het belangrijk om de verplichtingen die vanuit deze wet opgelegd worden nauwkeurig en stipt uit te voeren. De werkgever is samen met de werknemer en de arbodienst verplicht om zich in te spannen om de werknemer weer te activeren. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de werkgever. Indien de werkgever de Wet Verbetering Poortwachter niet voldoende opvolgt kan hij verplicht worden gesteld de werknemer langer salaris door te betalen.

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraag een offerte bij ons aan

Op deze pagina vraagt u een offerte pagina een offerte aan voor uw overlijdensrisicoverzekering.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de verzekeringen van onze partners en maken een offerte op maat die het beste overeenkomt met uw achtergrond en wensen.

3
De verzekering wordt afgesloten

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op maat hebben gemaakt, sluiten wij de verzekering voor u af.

verzekeringsepexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070